fredag 29 mars 2013

Viernes santo (heliga fredagen), Good Friday, Långfredagen.

Olika namn på olika språk.

Idag har jag varit till kyrkan i Belgrano. Idag på långfredagen vandrade alla kyrkor i området, katolska som protestantiska runt och bad. Paraden avslutades med en ekumenisk gudstjänst :)


På söndag är det frukost klockan 9 och sedan gudstjänst klockan 11, vi får se vad jag hinner vara med på då jag börjar jobba klockan 12.

Har nu börjat jobba, det går riktigt bra. Det är roligt att göra något och pröva något nytt. Jag får putsa glasen, duka av, duka, lämna ut menyerna. servera maten.

I veckan har jag varit med om några typsikt osvenska saker.
Jag i onsdags hade jag bestämt träff att träffa en tjej från Tyskland, via en kontakt från kyrkan så fick jag hennes namn på facebook, och vi bestämde träff. Väldigt roligt, hon hade dessutom bott i Sverige i två år och kunde prata svenska. Väldigt roligt.

I tisdags och igår så träffade jag en av mina bloggläsare. Sara kommenterade och sa att hon skulle komma och om jag ville träffas sagt och gjort. I tisdags träffades vi i San Telmo och igår kom hon och Erika till mig och vi hade picknick vid floden :)


Imorse såg jag på nyheterna om 8 polismän som hade plockat upp flickor från ett villa (slumområde) och våldtagit dem och gjort dem till prostituerade. Hemskt, varje dag är det nyheter om mord och andra hemskheter. 

Igår lämnade många av Buenos Aires-borna staden för långledigt. Alla här är nämligen lediga tills på onsdag, då tisdag den 2 april är minnesdagen för falklandsöarna och måndagen en klämdag så presidenten gjorde det till en röddag också :) 

Jag jobbar ikväll och på söndag så får vi se hur jag jobbar nästa vecka :) 

Glad Påsk på er!

lördag 23 mars 2013

Bönesvar

Ja igår så jobbade jag min första arbetskväll, som jag har väntat. Allt pappersarbete har tagit mycket tid, men igår så kunde jag äntligen börja. Jag jobbade på en restaurang som ligger tre kvarter från där jag bor, nära och bra.

Jag är nu en hjälpreda till servitris, nu lär jag mig och sedan när jag är färdiglärd så får jag börja jobba som servitris. Igår fick jag duka, duka av, torka bestick,glas och tallrikar med alkohol. Dem sa att det var en lugn kväll, tydligen så spelade Argentina en fotbollsmatch så det var nog därför. ;)

Igår var det varmt och soligt igen, de senaste veckorna har det varit kallare och höstkänslan hade kommit, men igår gick jag till floden och gjorde lite armband och trott eller ej brände mig.

Gillar också när det kommer fram personer som man inte känner och säger att armbanden är fina :)

Idag blir det nog en till tur till floden och sen jobb ikväll :)

Ha en trevlig helg allihopa!


onsdag 13 mars 2013

Att komma sent och vara tidig

Ja vi i Sverige är nog kända för att komma i tid, och att starta i tid.

Igår åkte jag på en engelskgudstjänst, jag hade fullt upp och kom iväg sent, ja ja tänkte jag, jag kommer väl hinna vara med på nått iaf. En halvtimme efter att den skulle ha börjat kom jag. Jag var först på plats. De andra hade inte kommit än. Vi startade kanske en kvart senare.

En annan gudstjänst åkte jag och Erika till en lördagkväll, den skulle börja klockan 20.00, Ungefär den tiden som jag och Erika anlände. Då hade inte ens pastorn kommit.

Ja att hålla tiderna i Argentina är inte så viktigt. För mig är det svårt, till viss del har jag anpassat mig men ibland blir man lite frustrerad.

Jag fortsätter mina försök med att få fram ett nummer som gör att jag ska kunna jobba vitt här i Argentina. Är aningen less på alla papper som behövs.


Det verkar som om alltid finns en svensksak i Uruguay. I december så träffade vi en kvinna som bott 13 år i Sverige och pratade svenska. Förra helgen så satt vi och åt lunch på en restaurang/café, egentligen tog vi bara första bästa för vi var riktigt hungriga. När vi ser dessa klistermärkena på bilen som står parkerad bredvid. På en annan dörr stod det volvo guard och annan svensktext. Lustigt.  Reklam för vänsterparitet och rädda barnen i Uruguay. 

onsdag 6 mars 2013

Är jag en Hippie?

Ja, under mina år utomlands har jag fått frågan om jag var en hippie tre gånger.

Första gången var i England, då efter att jag besökt Stonehenge fick frågan, - Really, are you a Hippie?

Andra gånger var här i Argentina för några veckor sedan, då jag hade på mig en kjol i svart och rött och en väska som jag hade köpt i Salta,

men den roligaste kommentaren fick jag nog i fredags då jag återigen fick frågan,
- Är du en hippe?
- Varför?
- Ja du äter ju mycket frukt

Ja om man är en hippie när man äter mycket frukt så ja då är jag väl det.

Förra veckan avslutades min spanska kurs, en ny börjar dock nästa vecka, svårare nivå, så det ska bli roligt. Förra veckan läste jag också en intensivkurs på bibelinstitutet. Religion och Sociologi. Svårt men roligt.

I måndags var jag och hälsade på förskolan, det var roligt att se alla igen, fullt upp som vanligt.

Igår var jag på Migrationsverket, att få jobbvisum i det här landet är inte det lättaste, nu saknar jag två papper, ett officiellt papper som säger vart jag bor, och ett arbetskontrakt. Jag var där igår och försökte men det gick inte. Jag har hittat ett jobb som servitris på en restaurang. Dem ska bara skriva klart kontraktet, men även om jag skulle ha alla papper så är det inte säkert att jag får visumet ändå. Tydligen är det så att även restaurangen måste inskriven på Migrationsverket, vilket dem inte är. Och det är tydligen väldigt svårt att fixa och tar lång tid.

Dem gör det verkligen inte lätt för sig att man ska jobba vitt i detta land.

Idag ska jag besöka läxhjälpen :)