torsdag 24 januari 2013

Tiden på året att gå i affärer

Ja nu har tiden kommit då det är väldigt skönt att gå i affärer, för där finns det Air Condition. Nu är det varmt igen, idag var det 36 grader + luftfuktigheten.

Jag spenderar mina sista dagar på jobbet som saltvolontär. Nästa vecka ska vi på läger med barnen, ska bli kul och spännande jag och Nora ska hålla ett seminarium i att göra armband.

Sedan får vi se hur det blir har översatt mitt cv till spanska och skickat det till några ställen så ber och hoppas på napp på nått ställe. Ska också förmodligen plugga spanska 2 timmar om dagen 4 dagar i veckan gratis :) + skulle vilja läsa nån bibelkurs också, mycket jag vill göra :)

En rolig kommentar jag fick idag när jag 17:30 stod och lagade mat:
-Lagar du lunch eller middag?

(jag)- Middag

- Ja dina mattider är så roliga!

På lägret nästa vecka kommer mattiderna vara tvärtom, på schemat står det 18:00 Mellanmål i parken och 20:30 Middag

Lite omvänt va?

söndag 20 januari 2013

Hemma igen...eller?

Jo men jag säger att jag är hemma nu, hemma i Buenos Aires, vi hade det riktigt skönt på semestern när vi väl kom dit i alla fall. Bussen stannade mitt ute i ingenstans för att AC hade gått sönder sa dem, så vi fick snällt kliva ur bussen och vänta ca 1 timme på en annan buss. Från våran sida såg det ut som dem stannade en annan buss och frågade om vi fick åka med. Haha.



I Salta så spenderades tiden med att umgås med de andra volontärerna Malin och Joakim som har arbetat med en hel del olika saker. Joakim har varit ute och jobbat med hemlösa, Malin har varit och hållit i söndagsskola i en fattigare del av stan. Båda har varit på en vårdcentral och hjälpt mycket med församlingens sociala arbete.

Här på bilden har vi gått upp för berget som ligger precis vid staden, en rejäl promenad för två tjejer som bott i den platta storstaden Buenos Aires. ;)

Vi åkte även på en tur till Purmamarca där man kan se berget med de sju färgerna.

Otroligt vackert inte sant?

På grund av att regnet hade förstört vägarna fick vi inte se saltöknen, många av vägarna förstörs när det regnar. 

Vi red även en ridtur bland bergen vilket var underbart, har verkligen längtat efter att få rida. Det absolut härligaste var att galoppera. 


Nöjda tjejer på toppen 2000 meter över havet


Jag har också fått lära mig det argentinska kortspelet truco, vilket om jag får säga det själv gick väldigt bra för mig, det blir nog en bra argentinare av mig ;)

Vi vandrade till ett vattenfall, gjorde armband och en massa annat. En tur blev det också till byn Chachi. 

Där mitt bland bergen stod en väldans massa kaktusar :) Jag gillart!


Kyrkan med ett kaktustak och ett kaktusaltare

 Vi åkte upp på över 3400 meters höjd 

Efter två veckors semester återstår nu två veckors jobb, sedan får vi ser vad som händer. Förhoppningsvis blir det spanskastudier, jobb och bibelstudier. Vi får se helt enkelt :)

Kram på er alla!


lördag 5 januari 2013

Semester.....

Ja nu var det dags att åka på semester. Ikväll åker jag och Erika på semester. Vi åker buss 20 timmar till staden salta där de två andra saltvolontärerna jobbar. Ska bli spännande att se vad de har fått göra och lära sig under sina månader som volontärer.

Det är fortsatt Colonia på jobbet vilket betyder lite lugnare dagar. Men det ska bli skönt att ha semester ett tag :) Vi kommer vara borta i 1 1/2 - 2 veckor, det är inte riktigt bestämt än.

Nyårs afton firades med några vänner vilket var väldigt trevligt. På nyårsdagen spelades det även games (med att den som diskar förlorar) och jag kan säga att Sverige vann över Argentina. Erika och jag var väldigt nöjda :)


Har mer att berätta när jag kommer tillbaka. Ha det bra allihopa och Gott nytt år

Kram