torsdag 23 februari 2012

Torsdag

Ja igår och idag var det fortsatt målning av lilla förskolan, där bäbisarna är.
I tisdags såg vi på bio, ja för att göra en lång historia kort, så argentinare är inte så duktiga på att planera eller passa tider. men efter 2,5 timmes väntan fick jag se filmen iaf. En kvinna i svart, den var läskig men jag gillade den. Go and see it.

Lisa har nu åkt vilket betyder att det inte pratas lika mycket här men det är trevligt ändå.

På lördag blir det ut till ön igen och ikväll kanske jag far ut och springer.

Trevligt med en liten prinsessa till sverige också :)

fredag 17 februari 2012

Sista dagen ....

För Lisa Idag på förskolan, ja det var såklart väldigt känslosamt och väldigt fint. Alla barnen i matsalen sa hejdå till henne. Sen fikade vi tårta med fröknarna. Vilket också var väldigt trevligt och också lite känslosamt (för Lisa)

Annars så har vi idag tillbringat dagen med att måla väggarna på förskolan. Det ska målas om i alla salar så hoppas att slutresultatet blir fint.

Den här veckan har flutit på bra, i Tisdags var sista dagen för colonia, det var också förskolans födelsedag så det firade vi. Barnen var i polen 3 gånger och sedan skulle dem dansa, sen blev det också tårta och fotografering.

På tisdagskvällen kom också våra kompisar och vi spelade lite biljard, vi från Sverige vann :)

Får se vad helgen har att bjuda på!

Kram

måndag 13 februari 2012

Smeknamn

Här i Argentina är det vanligt att bli kallad för smeknamn, alltså när man hälsar så är det vanligt att dem kallar en nått. Speciellt tanterna på förskolan kallar oss ofta saker. Och förr oss svenskar känns det ibland konstigt när folk kallar en min himmel, men vi har fått det förklarat för oss att dem inte menar det.

Här kommer en liten lista på saker som jag och Lisa har blivit kallade:

Mi  cielo- Min himmel
Mi amor - Min kärlek
Mi corazon - mitt hjärta
Hija- Dotter
Madre- mamma
Mamita- liten mamma
mi vida - mitt liv
Mi reina- Min drottning
niña- Barn
mi princesa -min prinsessa
modelos- modeller

Andra saker som vi ofta blir kallade är :

Rubia- Blondin
Gringa - amrikanska
Las Chicas- flickorna
Las suecas- svenskorna
señora -fru
señorita - fröken
hermosa - vacker
linda- snygg/fin
bonita - söt
Muñeca - docka

Några säger dem bara när man går förbi på gatan, några när man hälsar.

Ja, jag tror jag gillart att bli kallas så många saker, jag har dock två saker som jag inte gillar att bli kallad och det är señora och gringa.

Kram

söndag 12 februari 2012

Söndag

Den här veckan har spenderats på colonia, dvs i polen. Jag har simmat och lekt och lärt barnen att simma. Det är kul och på tisdag är det avslutningsfest för colonia och också förskolans födelsedag och det ska firas.

Idag åkte vi till kyrkan och sen har jag skypat och bokat min hemresa från Stockholm till Umeå, så den 8 april kommer jag hem till umeå klockan 13:50.

Men fram tills dess får ni klara er utan mig.

Igår var vi på ön, vilket var roligt, det var sista gången för Lisa och det blev lyckat :)


Lisas kompis Lovisa (samma namn som jag, kommer att bli förvirrande för många här) har nu kommit hit och ska också bo här och jobba som volontär i 3 månader, kulkul.

KRAM

söndag 5 februari 2012

En varm natt

Ja jag kan inte tänka mig att det kan vara så kallt i Sverige nu, hur ni kan ligga och frysa med dun täcken och jag håller på att svettas på natten. Att ha ett duntäcke skulle vara tortyr.

Och idag gick vi i kyrkan vilket var roligt, vi gick till bussen i regnet ( vilket ändå är en rejäl promenad) men det var för varmt att ha på sig regnjackan så det var helt enkelt att välja om vi ville bli blöt av regn eller svett.

I kyrkan var det trevligt, vi sjöng låten ropa till gud fast på spanska såklart och det var riktigt kul, att få känna igen sig i någon sång:)

Jag och Lisa funderar mycket på hur det kommer bli att åka tillbaka till Sverige och hoppas verkligen att vi inte ska glömma eller tappa alla nya saker och värderingar som vi faktiskt har lärt oss.

Idag eller imorgon har vi tänkt baka semlor, vilket kommer bli otroligt gott:)

Guds välsignelse

fredag 3 februari 2012

Hej Bloggen

Den har veckan har jag varit pa sommarforskolan hela veckan, vi har akt ivag till en pool med barnen och dem har fatt simma, bada och haf t det roligt. Min mage ar fortfarande inte helt bra men helt klart battre, sa jag ska borja ata lite vanlig mat igen.

Det blev dock ingenting i tisdags for det regnade. Den har veckan har det regnat mycket. I slummen hade det kommit in vatten i manga hus och det hade varit nagra decimeter hogt vatten pa gatan och sa hade det blivit stromavbrott, darfor hade det varit farre barn till polen pa torsdagen for manga hade behovt stanna hemma och osa ur vatten.

Men ahh vad vi har roligt pa kolonia, jag far hjalpa dem att lara sig dyka och bara latja med dem i polen. Jag har varit ratt trott nar jag kommit hem pa kvallarna ocksa, Jag ar verkligen imponerad av lararna som har akt varje dag sen i borjan av januari.


Imorgon ska vi ivag till on och jobba, tror att det kommer bli kul det med

KRAM